Pandemie heeft vraag naar cosmetische ingrepen enkel doen stijgen

Cosmetische ingrepen zijn wereldwijd aan een opmerkelijk herstel begonnen. Steeds meer patiënten maken van de inburgering van telewerk en het verplicht dragen van mondmaskers gebruik om schoonheidsingrepen verborgen te houden voor de buitenwereld.

Schoonheidsklinieken in de VS, Japan, Zuid-Korea en Australië laten een stijging van het aantal behandelingen opmeten. In Zuid-Korea is zelfs sprake van een stijging met 50 procent. Veel mensen maken online een eerste afspraak om de details van de behandeling te begrijpen. De voorkeur gaat daarbij uit naar botoxbehandelingen, neusoperaties en facelifts.

In Japan bleef ook tijdens de crisis het aantal mensen dat interesse toonde voor een schoonheidsoperatie onverminderd stijgen. In die mate dat de Japanse Vereniging van Esthetische Chirurgen een verklaring publiceerde met de melding ‘dat cosmetische ingrepen niet als essentieel moesten worden beschouwd’. 

De quarantainemaatregelen geven veel mensen de kans om op eigen tempo en gewoon thuis te herstellen. Pas wanneer die herstelperiode voorbij is, laat men zich opnieuw op kantoor zien. Vóór Covid-19 was men verplicht vakantiedagen op te nemen, wilde men niet al te zichtbaar maken dat men bijvoorbeeld zijn lippen had laten opspuiten.

De schoonheidsklinieken krijgen wel minder buitenlandse patiënten over de vloer. Iets dat wordt opgevangen door lokale bewoners grote kortingen aan te bieden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20