Overnamegolf in gamesector nog niet afgelopen: Electronic Arts zet zichzelf in de etalage

Er staat opnieuw iets groots te gebeuren in de gamesector. De gamegigant Electronic Arts heeft interesse in een overname of fusie. Er zouden gesprekken aan de gang zijn met onder meer Amazon, Apple, Disney en NBCUniversal.

De gamewereld zal er na dit jaar nooit meer hetzelfde uitzien. Sinds de start van 2022 wordt die sector overspoeld door een overnamegolf. Zo wil Microsoft het gamebedrijf Activision Blizzard overnemen en heeft Sony zijn zinnen gezet op de ontwikkelaar Bungie. Nu blijkt dat ook Electronic Arts interesse zou hebben in een overname of fusie.

Meerdere gesprekken

Volgens de meest recente berichten voert het bedrijf achter de games Fifa en Battlefield gesprekken met Amazon, Apple, Disney en NBCUniversal. Verscheidene bronnen die op de hoogte zijn van de besprekingen zeggen dat EA hardnekkig op zoek is naar een fusiepartner of een overnemer en dat die wens alleen maar een boost heeft gekregen na de overnamedeal tussen Microsoft en Blizzard.

Anderen zeggen dat Electronic Arts in de eerste plaats geïnteresseerd is in een fusieregeling waarbij de CEO Andrew Wilson aan het hoofd kan staan van het gefuseerde bedrijf.

De gesprekken met NBCUniversal waren al het verst gevorderd, maar zouden onlangs zijn vastgelopen. Volgens enkele bronnen konden de twee partijen niet tot een overeenkomst over de prijs komen. Disney zou dan weer Wilson in maart hebben benaderd “in de hoop op wat bronnen beschrijven als een meer betekenisvolle relatie dan licentiedeals.”

Half miljard spelers

“We geven geen commentaar op geruchten en speculaties met betrekking tot fusies en overnames”, liet EA-woordvoerder John Reseburg weten aan Kotaku, een nieuwssite gespecialiseerd in games. “We zijn er trots op dat we opereren vanuit een positie van kracht en groei, met een portfolio van geweldige games, gemaakt door ongelooflijk getalenteerde teams, en een netwerk van meer dan een half miljard spelers. We zien een zeer mooie toekomst voor ons.”

Tijdens een earnings call in februari impliceerde Wilson nog dat de gamegigant zich richtte op het doen van overnames in plaats van overgenomen te worden. Als bewijs heeft Electronic Arts het afgelopen jaar 5 miljard dollar uitgegeven aan het opkopen van studio’s om groter te worden. Maar nu blijkt dus dat de uitgever agressief op zoek is naar andere manieren om op te schalen.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20