Overlijden ‘Black Panther’-acteur Chadwick Boseman maakt stroom aan reacties los

Van F1-coureur Lewis Hamilton over tv-ster Oprah Winfrey tot voormalig president Barack Obama: het overlijden van Chadwick Boseman beroert vele harten.

De Amerikaanse acteur Chadwick Boseman, vooral bekend van de superheldenfilm ‘Black Panther’ uit 2018, overleed aan darmkanker, en werd amper 43 jaar. Boseman sprak publiekelijk nooit over zijn ziekte, die in 2016 werd vastgesteld.

Black Panther is zijn bekendste film, maar ook daarbuiten speelde hij iconische rollen. Zo vertolkte hij in Get On Up (2014) op indrukwekkende manier soullegende James Brown. Hij vertolkte de eerste grote baseballspeler Jackie Robinson (42, 2013) en de eerste zwarte rechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof (Marshall, 2017).

Black Lives Matter

Zijn overlijden komt er op een moment dat de Verenigde Staten in rep en roer staan door meerdere gevallen van politiegeweld tegen zwarten. Boseman was een voorvechter van ‘Black Lives Matter’ en werd als eerste zwarte superheld een rolmodel. Zowel kandidaat-president Joe Biden, zijn running mate Kamala Harris als voormalig president Barack Obama reageerde met lovende woorden op zijn heengaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20