Overlegcomité: ‘Horeca mag binnen heropenen op 9 juni’

Cafés en restaurants mogen vanaf 9 juni ook hun binnenactiviteiten heropstarten, na de heropening van de terrassen afgelopen weekend.

Dat heeft het Overlegcomité zopas beslist, melden verscheidene media. De beslissing hing al een tijdje in de lucht,  alleen was er onenigheid over de startdatum, 1 of 9 juni. Nu is toch voor de laatste optie gekozen. Dat heeft als grote voordeel dat er fors meer burgers zullen zijn met een eerste vaccinatieprik, want in de eerste week van juni moet de vaccinatiecampagne op volle toeren draaien.

De volledige heropening van de horeca, weliswaar nog steeds met beperkingen wat betreft het aantal klanten per tafel en een sluitingsuur, gaat wellicht gepaard met de heropening van een heleboel andere diensten, zoals bioscopen, fitnesscentra, theaters, casino’s en ook de terugkeer van kermissen en jaarmarkten.

Zomerfestivals eind augustus?

Het Overlegcomité van de overheden werkt een kalender uit voor de komende vier maanden, met naast 9 juni nog drie andere sleuteldata: 30 juli, 13 augustus en 1 september. Op die data zouden telkens nieuwe versoepelingen in werking kunnen treden.

Eerder liet premier Alexander De Croo (Open Vld) uitschijnen dat grote festivals mogelijk moeten zijn in de tweede helft van augustus. Festivalgangers zullen wel een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest moeten voorleggen.

Wat voorafging: Overlegcomité in het teken van versoepelingen

Meer