Oscars worden pas uitgereikt in april volgend jaar

Bij gebrek aan films door het coronavirus heeft de Academy for Motion Picture Arts and Sciences, die de Oscars organiseert, beslist om de ceremonie op te schuiven naar april 2021. Normaal zou die op 28 februari doorgaan.

‘We hopen dat we met het uitstel van zowel de ceremonie als de aanmeldperiode filmmakers genoeg vrijheid kunnen geven om hun films af te werken zonder dat ze gestraft worden voor iets waar niemand iets aan kan doen’, zeggen de CEO en de voorzitter van de Academy in een gezamenlijke mededeling. De deadline voor de aanmelding van films is opgeschoven van 31 december naar 28 februari, de dag waarop de ceremonie normaal zou doorgaan.

Live

De uitreiking zal wel nog steeds live gebeuren in het Dolby Theater in Hollywood. Dat in tegenstelling tot de Creative Arts Emmy’s, een aanloop naar de echte Emmy Awards, die virtueel worden gehouden.

De organisator Television Academy heeft nog steeds het doel om de Emmy’s zoals gepland live te laten doorgaan op 20 september, maar dat zal afhangen van de veiligheid op dat moment.

Uitstel

Het is al de vierde keer dat de Oscar-ceremonie wordt uitgesteld. Het moest al eens gebeuren in 1938, nadat een vloedgolf Los Angeles onder water had gezet, in 1968 na de moord op Martin Luther King en in 1981 na de verijdelde aanval op president Ronald Reagan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20