Covid-19: Opnieuw minder dan 150 ziekenhuisopnames per dag

Er moeten in de Belgische ziekenhuizen momenteel nog gemiddeld 145,3 personen wegens een besmetting met het virus Covid-19 worden opgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano, gebaseerd op gegevens over de voorbije zevendaagse periode. De opnames zijn met 13 procent gedaald tegenover de voorgaande periode.

Sciensano wijst er daarbij op dat het aantal ziekenhuisopnames voor de eerste keer in meer dan twee maanden onder de grens van 150 nieuwe patiënten per dag is gedaald. De andere data van Sciensano tonen over de coronabesmettingen een gelijkaardige dalende tendens.

Reproductiegetal

In België blijken momenteel dagelijks nog gemiddeld 2.751 personen door het virus Covid-19 te worden besmet. Hier kon een daling met 7 procent worden opgetekend tegenover de periode voordien. Sinds de uitbraak van de pandemie zijn in België tot nu toe 1.028.104 besmettingen geregistreerd, al wordt aangenomen dat de reële cijfers gevoelig hoger zullen liggen.

Inmiddels is het reproductiegetal van de besmetting tot 0,89 punten teruggevallen. Dit betekent dat een besmet persoon gemiddeld nog minder dan één ander individu aansteekt. Ook hieruit blijkt dat het virus aan impact op de bevolking verliest.

In totaal worden in de Belgische ziekenhuizen momenteel nog 1.918 coronapatiënten behandeld. Dat is 17 procent minder dan de week voordien. Ook op de diensten intensieve zorgen kon een daling met 12 procent tot 643 patiënten worden vastgesteld.

Er moesten de voorbije week nog gemiddeld 31,4 overlijdens per dag worden gemeld. Hier was er sprake van een daling met 19 procent. Sinds de uitbraak van de pandemie heeft Covid-19 in België in totaal aan 24.664 mensen het leven gekost.

Vaccinaties

De voorbije periode werden per dag gemiddeld 51.831 coronatests afgenomen. Dat vertegenwoordigde een toename met 7 procent tegenover de vorige zevendaagse periode. Die tests leveren nog 6,12 procent positieve reacties op. Hier kon een inkrimping met 0,8 procent worden gemeld.

Inmiddels hebben in België bijna 3,81 miljoen mensen een eerste vaccinatie gekregen. Dat komt overeen met 33,15 procent van de bevolking. Tevens werden al bijna 1,2 miljoen mensen ook een tweede keer gevaccineerd. Dit betekent dat 10,41 procent van de totale België bevolking al volledig is gevaccineerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20