Ook YouTube blokkeert (tijdelijk) account Donald Trump

De videosite YouTube laat de aftredende Amerikaanse president Donald Trump tijdelijk geen video’s of livestreams meer posten. Voorlopig duurt de ban een week.

Na Twitter, Facebook en Amazon is het aan Google om maatregelen te nemen tegen de alomtegenwoordigheid van Donald Trump. Het YouTube-kanaal van de president is geblokkeerd voor een week, minimum.

De reden? Een recente video waarin Trump zou ‘oproepen tot geweld’. De video is verwijderd en YouTube wou geen verdere details geven. Het bedrijf herbekijkt zijn beslissing volgende week.

Offensief

Er is duidelijk een offensief bezig door Big Tech een week voor Joe Biden wordt ingehuldigd als nieuwe president. 20 januari kondigt zich aan als een dag met veel spanningen, waardoor de FBI serieuze maatregelen neemt. Het aantal politiemensen wordt verdubbeld in vergelijking met een normale inauguratie.

Afzetting

Aan de andere kant is er een afzettingsprocedure bezig tegen Donald Trump, maar die vordert niet echt. Vicepresident Mike Pence laat al weten dat hij het 25ste amendement niet zal inroepen om Trump van de troon te stoten. Dat betekent dat de Democraten de impeachmentprocedure zullen activeren, maar die heeft weinig kans op slagen. Zelfs een aantal Democraten zijn niet overtuigd van het nut om Donald Trump zo kort voor zijn afscheid nog af te zetten.

Het enige argument is voor velen dat Trump dan geen kandidaat meer zou kunnen zijn in 2024. In ieder geval gelooft Trump zelf niet dat hij snel ontheven zal worden uit zijn functies.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20