Ook Vlaanderen op weg naar strengere corona-maatregelen

De Vlaamse regering overweegt de introductie van strengere maatregelen om de infecties met het coronavirus in te dammen. Er komt hierover vanavond meer concreet nieuws.

Vlaanderen gaat met die verstrenging alvast in de richting van Wallonië en Brussel, waar inmiddels ook al om 10 uur een avondklok is ingegaan.

Verschillende Vlaamse provincies hebben al aangekondigd zelf extra maatregelen te willen nemen. In verscheidene regio’s wordt daarbij vooral gekeken naar een verdere inperking van het aantal sociale contacten.

In Antwerpen wil gouverneur Cathy Berx vooral de vrije tijd viseren. Carl Decaluwe, gouverneur van West-Vlaanderen, wil alle winterevenementen alvast tot begin januari verbieden.

Coronacijfers blijven stijgen

Ook de voorbije week is het aantal dagelijkse coronabesmettingen in België opnieuw verder gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 17 en 23 oktober werden dagelijks 13.052 besmettingen geregistreerd. Dat komt neer op een stijging met 38 procent tegenover de zeven dagen voordien.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is verder toegenomen. Er was de voorbije weken sprake van gemiddeld 502 nieuwe patiënten per dag. Dat was een toename met 88 procent. Er liggen momenteel 5.260 patiënten in het ziekenhuis. Hier was er sprake van een stijging met 9 procent.

Op de afdelingen intensieve zorgen worden op dit ogenblik 809 patiënten verzorgd. Hier moet een aangroei met 7 procent worden vermeld.

Daarnaast werden gemiddeld 48 overlijdens per dag gemeld. Hier is er eveneens sprake van een stijging met 7 procent. Sinds het begin van de pandemie zijn in België al 10.810 mensen aan de besmetting overleven. Meer dan de helft van de overledenen is ouder dan 85 jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20