Ook ‘hellegat’ Brussel neemt afscheid van Trump

Tijdens zijn presidentscampagne in 2016 vergeleek Donald Trump onze hoofdstad met ‘een hellegat’. Dat zijn ze bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB niet licht vergeten.

‘Het hellegat biedt u vaarwel’, tweette de MIVB gisteren op de dag dat Trump het Witte Huis moest verlaten. Op de bijhorende foto zien we tram 44 van Montgomery naar Tervuren. Dat is waarschijnlijk een verwijzing naar Barack Obama, die de 44ste president was. Ook het cijfer 46 is te zien in de tweet, aangezien Joe Biden de 46ste Amerikaanse president is. Nummer 45 wordt nergens vermeld, maar we kunnen ervan uitgaan dat de de wel zeer oranje filter verwijst naar de aparte huidskleur van Donald Trump.

In 2016, toen Trump nog geen president was, schilderde hij Brussel af als ‘een hellegat’. Hij had het onder meer over een gebrek aan ‘assimilatie’ van de mosliminwoners: ‘Als je naar Brussel gaat, ik was in Brussel een lange tijd geleden, zo mooi, alles is zo mooi. Nu is het alsof je in een hellegat woont’, verwoorde de toenmalige presidentskandidaat het destijds zo elegant. 

‘Ga naar Brussel, ga naar Parijs… Daar gebeuren zaken en het is niet goed. Ze willen de sharia, er moet wat assimilatie zijn.’

#brusselshellhole

Ook toen trokken Brusselse internauten van leer tegen de opmerkingen van Trump. Onder de hashtag #brusselshellhole werden en masse foto’s verspreid van de mooiste plekjes in Brussel, van de lokale specialiteiten zoals mosselen friet, bier en wafels. 

De socialmediamanagers van de Brusselse vervoersmaatschappij staan erom bekend om ludieke acties niet te schuwen, en rakelden het voorval op om op een gepaste manier afscheid te nemen van Trump. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20