Ook Europese beleggers hoopvol over coronamedicijn remdesivir

In navolging van de Amerikaanse beurzen laten ook de Europese beurzen winsten optekenen. De Brusselse sterindex deed er bij sluiting 1,4 procent bij.

Uitblinkers waren ING en KBC met respectievelijk 4,6 en 2,7 procent. Dat uitgerekend bankenaandelen positief reageren op goede testresultaten van een coronamedicijn, is niet toevallig. Als remdesivir kan bijdragen aan een behandeling tegen Covid-19, dan is dat positief voor de strijd tegen het virus. Dat doet vermoeden dat een nieuwe lockdown er niet zit aan te komen, wat dan weer positief is voor de economie én dus de banken.

Voor ING speelt ook de mededeling van vrijdagochtend mee. De Nederlandse grootbank gaat een kwart van de kantoren in haar thuisland sluiten, zo’n 42 kantoren. Daar zouden evenveel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Er zou geen sprake zijn van gedwongen ontslagen.

In Kopenhagen won Carlsberg 6,3 procent, ondanks de mededeling dat de bierverkoop in het tweede kwartaal gedaald is door de gekende omstandigheden. De daling van de biervolumes met 7,8 procent weerspiegelt zich in een omzetdaling van 14,6 procent. Tegelijk geeft Carlsberg aan dat de balans en cashpositie op orde blijven, wat de positieve koersreactie verklaart.

En in Amsterdam verloor Galapagos 3,5 procent. De beleggers reageren slecht op het feit dat de Amerikaanse zakenbank Stifel het biotechfonds van de kooplijst heeft gehaald.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20