Ontex wil in Eeklo tot 80 miljoen mondmaskers per jaar maken

De Belgische luiermultinational Ontex wil tegen september in het Oost-Vlaamse Eeklo chirurgische mondmaskers beginnen maken. Daarbij wordt gemikt op een capaciteit van 80 miljoen stuks per jaar.

Ontex heeft voor de productie van de mondkapjes van het type IIR, voor gebruik in ziekenhuizen, een nieuw machinepark besteld, en leidt het personeel op om zich te laten certificeren voor de productie, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het gaat volgens het bedrijf om een eigen initiatief zonder overheidssubsidie.

‘We investeren in de productie van chirurgische mondmaskers ter ondersteuning van zorgverleners en andere essentiële werknemers’, zegt Annick De Poorter, R&D-directeur van Ontex. ‘We willen deze mensen helpen beschermen, ook de werknemers van Ontex, die de maatschappij draaiende houden door essentiële goederen en diensten te leveren.’

Ontex maakt voornamelijk luiers en maandverbanden. De onderneming telt wereldwijd ruim 10.000 werknemers. In België heeft het bedrijf zijn hoofdzetel in Aalst en twee fabrieken in Buggenhout en Eeklo. Daar zijn circa 1.000 werknemers aan de slag.

Lees ook:

Meer