Geen verstrenging, maar ook geen versoepeling: regering blijft bij coronamaatregelen

Het Overlegcomité tussen de regeringsleiders is afgesloten. Op dat overleg is beslist om de bestaande maatregelen te handhaven. Er komen dus geen verstrengingen of versoepelingen.

Zoals verwacht laat de federale regering de coronamaatregelen op dit moment ongemoeid. ‘De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de epidemiologische situatie besproken. Ondanks de lichte verbeteringen blijft de situatie bijzonder ernstig en heeft het Overlegcomité beslist de bestaande maatregelen aan te houden’, klinkt het in een persbericht van de premier Alexander De Croo (Open VLD).

Sanitaire noodtoestand

De regeringsleiders zijn van oordeel dat ons land zich nog steeds in een sanitaire noodtoestand bevindt. ‘Hoewel het aantal besmettingen licht daalt, blijft het virus met een 14-daagse cumulatieve incidentie van 1.232 bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners per dag (cijfers 12 november) nog steeds wijdverspreid’, klinkt het.

De minister benadrukt daarbij dat het aantal overlijdens door COVID-19 nog steeds stijgt met gemiddeld 200 overlijdens per dag tijdens de voorbije week.

‘Extrapolaties op het vlak van de incidentie en ziekenhuisopnames wijzen erop dat binnen 14 dagen nog steeds alle provincies zich in COVID-alarmfase 4 zullen bevinden’, aldus de premier.

De premier verwijst in het bericht ook naar de heropening van de scholen op maandag 16 november. ‘Zeker gezien die heropening blijft extreme voorzichtigheid geboden.’

Het Overlegcomité was na minder dan twee uur afgelopen en is volledig digitaal verlopen. Het volgende overlegcomité is gepland op 27 november.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20