Onlinebank MeDirect lanceert zich op markt van woonkredieten

Er komt nog dit jaar een nieuwe speler op de Belgische hypotheekmarkt. MeDirect doet in het vierde kwartaal zijn intrede.

MeDirect is een Belgische internetbank van Maltese origine die vooral in België en Nederland actief is. De challenger is vooral bekend van haar spaar- en beleggingsproducten, maar bevestigt in een persbericht dat ze vanaf het vierde kwartaal ook woonkredieten in België gaat aanbieden, na een eerdere lancering in Nederland.

‘Via een netwerk van makelaars en in partnerschap met een pan-Europese verzekeraar’, zegt de challengerbank over de Belgische lancering, zonder namen te noemen. De samenwerking met makelaars is opmerkelijk, want MeDirect positioneerde zich tot vandaag als onlinebank. ‘Meer details volgen later’, zegt CEO Tim Rooney (ex-Bank Nagelmackers).

MeDirect telt 57.000 klanten, maar hoopt richting de kaap van 100.000 klanten te groeien. Een uitbreiding naar woonkredieten moet voor extra groei zorgen, al is de concurrentie op de Belgische markt zwaar. De banken zetten alle zeilen bij om nieuwe klanten via het woonkrediet aan te trekken, omdat het om een product op lange termijn gaat waarmee bovendien een heleboel andere producten, zoals verzekeringen, aan gekoppeld zijn.

Keytrade, een andere online challengerbank die eveneens op beleggen en sparen gericht was, ging MeDirect voor en lanceerde zich in 2017 op de markt van Belgische woonkredieten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20