Ongerustheid over corona duwt Wall Street in het rood

De Amerikaanse beurzen zijn de beursdag in mineur gestart. Meer en meer experts waarschuwen voor een double dip recessie.

Beleggers vrezen dat de coronacrisis toch nog even zal wegen op de economische groei. Meer en meer analisten en experts sluiten niet uit dat er een double dip recessie onze richting uitkomt. Zo waarschuwde Christine Lagarde, voorzitster van de Europese Centrale bank, donderdag nog voor een double dip.

Verlies voor Amerikaanse beurzen

De Dow Jones verloor 0,6 procent en de S&P500 nam een duik van 0,45 procent. De Nasdaq ging er 0,3 procent op achteruit.

Intel heeft in het vierde kwartaal van 2020 een omzet gedraaid van 20 miljard dollar. Dat is meer dan verwacht. De chipfabrikant rekent in het lopende kwartaal op een omzet van 18,6 miljard dollar. Desalniettemin dook het aandeel van Intel na het luiden van de openingsbel 6,1 procent in het rood. Er moet wel gezegd worden dat het bedrijf kort voor de sluiting van de beurzen donderdagavond de resultaten al had bekendgemaakt omdat er een lek was. Toen stond het aandeel 6,5 procent in de plus.

IBM diep in het rood

Ook IBM kwam naar buiten met kwartaalresultaten. Het bedrijf heeft in het vierde kwartaal een omzet van 20,4 miljard dollar in de boeken kunnen plaatsen. Dat is 6 procent minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De nettowinst bedroeg 1,3 miljard dollar, 66 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aandeel verloor 8,8 procent.

Een Amerikaanse rechtbank heeft beslist dat Amazon niet verplicht is om Parler weer op zijn servers te zetten. Het aandeel van de e-commercegigant verloor wel 0,6 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20