Dit weten we al over de OnePlus 13: Betere camera en indrukwekkende batterij

Moederbedrijf OPPO zou zijn toekomstige smartphones willen voorzien van een indrukwekkende batterij. Voor de OnePlus 13 zou het zelfs gaan om een batterij van 6.000 mAh, iets wat veel meer is dan de meeste concurrenten. Daarnaast zou de flagship ook een veel betere camera krijgen.

Batterij: OnePlus staat al langer bekend om zijn high-endtoestellen met enorme batterijcapaciteit. Zo heeft de OnePlus 12R een accu van 5.500 mAh. Op het Chinese sociale medium Weibo waren vorige week meerdere berichten over het feit dat dit voor de OnePlus 13 zou opgetrokken worden met 6.000 mAh.

  • Moederbedrijf OPPO zou diezelfde batterijcapaciteit ook willen gebruiken bij de OPPO Find X8-serie, Find N-foldable en de Realme GT6 Pro. Dat meldt TechPulse.
  • De OnePlus 13 zou bovendien beschikken over snelladen tot maar liefst 100 W. Daarentegen verdwijnt waarschijnlijk wel de mogelijkheid om draadloos op te laden.
  • Wat de verhoogde batterijcapaciteit wil zeggen voor de batterijduur van de OnePlus 13 is wel nog niet duidelijk. Omdat de nieuwe chipset Snapdragon 8 Gen 4 een zeer hoog verbruik heeft, bestaat de kans dat de nieuwe smartphone toch minder lang meegaat dan zijn voorganger.

Camera: OnePlus zou de camera van zijn nieuwe flagship ook een grondige update en upgrade geven. Dat meldt de betrouwbare leaker Digital Chat Station op Weibo, via GSMArena.

  • Daarbij valt eerst en vooral op dat het kenmerkende ronde camera-eiland zou verdwijnen. Dat design is er al sinds de OnePlus 11, maar zou niet meer terugkeren.
  • De camera van de OnePlus 13 zou bestaan uit drie lenzen. Voor de hoofdcamera gaat het om een Sony LYT808 sensor, terwijl de ultrawide en 3x periscoopzoom camera IMX882 krijgen. Alle drie deze camera’s krijgen 50 MP als resolutie.

Wanneer? De OnePlus 13 wordt normaal gezien dit najaar, rond oktober of november, voorgesteld in China. Begin 2025 zou het toestel dan in België te koop zijn.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.