Onderzoeker vindt oud Twitter-profiel dat mogelijk van bitcoin-stichter Satoshi Nakamoto was

Satoshi Nakamoto is de uitvinder van de bitcoin, maar zijn echte identiteit is nog altijd een mysterie. Toch zijn we mogelijk opnieuw iets dichter bij het ontrafelen van dat mysterie gekomen. Een onderzoeker beweert namelijk een oud Twitter-profiel te hebben ontdekt dat volgens hem ooit van Nakamoto was.

Satoshi Nakamoto is de naam die boven de white paper over cryptocurrency staat. In de paper Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System legt Nakamoto de basisprincipes van elektronische cash, blockchain en het mining van bitcoin uit.

Maar wie Satoshi Nakamoto echt is, dat blijkt één van de grootste mysteries van de cryptocurrencywereld te zijn. De voorbije jaren zijn al heel wat theorieën de wereld ingestuurd over zijn ware identiteit, maar geen van hen blijkt waterdicht. Dat de zoektocht doorgaat, is niet geheel onlogisch, de man zou volgens recente schattingen namelijk zo’n 50 miljard dollar waard zijn.

Analyse van tweets

En is er dus mogelijk een klein puzzelstukje in die zoektocht opgelost. Recent verscheen er namelijk een onderzoek van een man die beweert het geheime oude Twitter-account van Satoshi Nakamoto te hebben ontdekt.

Hij kwam tot die conclusie op basis van een uitgebreide analyse van het tijdstip waarop het bewuste account – dat actief was van 2008 tot 2010 – bepaalde zaken postte. Zo wordt er regelmatig verwezen naar zaken zoals decentralisatie, de financiële crisis, mensen die hun huis kwijtraakten, fiat valuta en kritiek op de Federal Reserve. Al deze zaken worden in dezelfde periode ook regelmatig door Satoshi besproken in zijn e-mails en forumberichten.

Bitcoin

Het account @fafcffacfff – ofwel GoldLover – is ook het tweede Twitter-account ooit dat een tweet verstuurde over bitcoin. De eerste die dat deed was Hal Finney, een van de eerste ontwikkelaars die bijdroeg aan het bitcoin-protocol en de allereerste bitcoin-transactie ooit ontving van Satoshi Nakamoto. (evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20