Bitcoin-stichter Satoshi Nakamoto zowat 50 miljard dollar waard

Of hij een Japanner, een Brit of een veelkoppig collectief is, daar blijft het speculaties over gonzen. Maar door de jongste koersexplosie van zijn geesteskind bitcoin behoort Satoshi Nakamoto op papier tot de 30 rijkste mensen ter wereld.

Ondanks talloze pogingen om zijn identiteit te achterhalen, blijft het een mysterie wie Satoshi Nakamoto precies is. Een paper uit 2008 ondertekend met die naam wordt algemeen beschouwd als de start van bitcoin. Er wordt ook aangenomen dat 980.000 tot 1,1 miljoen van de vroegst geminede bitcoin uit 2008-2009 tot zijn persoonlijke portefeuille behoren.

Tussen Jack Ma en Michael Dell

Door de spectaculaire klim van bitcoin de voorbije maanden gaat het intussen om een van de grootste vermogens ter wereld. Aan de huidige koers, ruim 45.000 dollar, komt de virtuele waarde van het pakket uit op 45 tot 50 miljard dollar. Daarmee zou Nakamoto in de miljardairslijst van Bloomberg uitkomen op plaats 26, in de buurt van kleppers als Jack Ma (Alibaba), François Pinault (Gucci) of Michael Dell (Dell).

Ook andere grote bitcoin-eigenaars zoals de broertjes Winklevoss of Chris Larsen, de costichter van Ripple, worden door de cryptohype slapend rijk, maar wel op ruime afstand van de mysterieuze Satoshi.

Lees ook: Wie is Satoshi Nakamoto, de uitvinder van bitcoin?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20