Nu al meer dan 300 besmettingen per dag: coronacijfers blijven stijgen

Het aantal besmettingen met Covid-19 bedraagt nu gemiddeld 311,4 per dag tussen 18 en 24 juli. Dat is een stijging met 69 procent. Ook de voorbije dagen steeg het aantal besmettingen telkens met 70 procent.

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners komt op 30,2 over de voorbije twee weken. Ook dat is opnieuw een stijging tegenover de 26,9 van maandag. In totaal zijn er nu 66.428 mensen besmet geraakt met Covid-19.

Antwerpen is opnieuw de hotspot. Het aantal gevallen daar steeg met 711 in een week tijd. De provincie Antwerpen nam gisteren bijkomende maatregelen om het virus in te dijken. Er komt onder andere een avondklok en thuiswerken wordt verplicht.

Ook in de rest van het land zijn de coronamaatregelen strenger geworden. De Nationale Veiligheidsraad verkleinde maandag de bubbel naar vijf personen per gezin voor de komende vier weken en verplicht mondmaskers op meer plekken.

Meer hospitalisaties, maar minder doden

Er werden maandag 14 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er evenveel als een dag eerder. Maar over zeven dagen stijgt het gemiddeld aantal hospitalisaties met 76 procent naar 18,1 per dag.

Het aantal doden kwam op gemiddeld 2,3 per dag in de afgelopen week. Dat is een afname met 24 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20