Noord-Koreaanse hackers zaten (alweer) achter gigantische cryptodiefstal voor financiering kernwapens

Noord-Korea zat achter de diefstal van ruim 100 miljoen dollar van een Amerikaanse cryptodienstverlener vorig jaar, aldus de FBI.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds 2017 hebben verschillende Noord-Koreaanse hackergroepen, waaronder de beruchte Lazarus Group en APT38, volgens een rapport van Associated Press voor naar schatting 1,2 miljard dollar aan cryptoactiva gestolen. De gestolen crypto wordt door het regime gebruikt om de internationale sancties te omzeilen en om het kernwapenprogramma te financieren.

De essentie: Volgens de Amerikaanse federale politiedienst zat de Lazarus Group, een hackersorganisatie die vermoedelijk wordt geleid door de Noord-Koreaanse regering, achter de diefstal in juni vorig jaar. Daarbij werd ruim 100 miljoen dollar gestolen van de dienstverlener Harmony’s Horizon.

  • “Door ons onderzoek kunnen we bevestigen dat de Lazarus Group, dat banden heeft met de DVK (Democratische Volksrepubliek Korea, red.), verantwoordelijk is voor de diefstal van virtuele valuta va
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer