Noedelrestaurantketen Wagamama verkocht voor 627 miljoen euro

Wagamama is geïnspireerd op het snelle tempo van de Japanse noedelbars en Aziatisch eten en telt één vestiging in België.

De Aziatische restaurantketen Wagama wordt voor 627 miljoen euro verkocht aan de Britse Restaurant Group, die in het VK de ketens Frankie & Benny, Chiquito’s en Garfunkel’s uitbaat. Wagamama opende een eerste restaurant in Londen in 1992 en heeft ondertussen 196 vestigingen die worden uitgebaat door eigen personeel of franchisenemers. In België telt Wagamama slechts één vestiging, namelijk aan de Antwerpse De Keyserlei. Maar naast het Verenigd Koninkrijk, waar tweederde van de restaurants zich bevindt, zijn er ook Wagamama’s in de Verenigde Staten, het Midden Oosten, Nieuw Zeeland, Roemenië en Kroatië.

Wagamama haalde zijn inspiratie bij de Japanse noedelbars en is ook bekend voor zijn grote, gemeenschappelijke tafels. De Restaurant Group zegt in een persbericht de keten te willen uitbreiden en daarbij te profiteren van een trend die steeds meer opschuift in de richting van ‘gezond eten’.

De keten was sinds 10 jaar eigendom van de investeringsbedrijven Duke Street en Hutton Collins, die 240 miljoen euro voor de aankoop neertelden. Beide bedrijven mikten nu op een verkoopprijs van 840 miljoen euro, maar moeten dus vrede nemen met een pak minder.  De overname wordt betaald in cash, de uitgifte van bijkomende aandelen en leningen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20