NMBS roept op om niet naar de kust te sporen

De NMBS raadt reizigers af om de trein naar de kust te nemen. De kustgemeenten vrezen een overrompeling door het warme weer, en een herhaling van de onlusten van de voorbije dagen en weken. Er worden wel geen treinen afgeschaft.

Bovenstaande boodschap werd ook per bericht gestuurd naar iedereen die de app van de NMBS op zijn smartphone geïnstalleerd heeft.

Het is alle hens aan dek voor de kustgemeenten, nadat de voorbije dagen en weken de toestroom van badgasten voor problemen zorgden. Er ontstonden situaties die coronagewijs niet veilig zijn, zoals de aanzwellende massa in het station van Oostende vorige week. Op het strand van Blankenberge kwam het zelfs tot rellen, zoals gisteren toen een bende amokmakers het besloot op te nemen tegen de politie toen die ter plaatse kwam wegens overlast.

Blankenberge en Knokke-Heist kondigden daarop aan dat ze dagjestoeristen tot nader order weren.

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein kondigde vanmorgen aan dat het station van Oostende niet zou openen. Maar dat bleek niet mogelijk en de burgervader moest op zijn stappen terugkeren.

Ook Blankenberge zag vandaag liever geen treinen aankomen in het station tussen 9 uur en 16 uur. Maar volgens reisplanner van de NMBS is het nog steeds mogelijk om naar de kustgemeente te sporen.

NMBS laat zijn treinen dus rijden, maar raadt af om erop te springen. Bovendien raadt de Belgische treinmaatschappij aan om goed de lokale richtlijnen te volgen. In het geval van Blankenberge en Knokke-Heist wil dat dus zeggen: dagjestoeristen, gelieve zich te onthouden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20