Nieuwe Witte Huis-documenten gevonden in persoonlijke opslagruimte van Donald Trump

Een advocatenteam van Trump zelf kreeg een tijd terug de opdracht om al zijn eigendommen te doorzoeken om geheime documenten, die hij of zijn administratie meenamen uit het Witte Huis, terug te vinden.

Waarom is dit belangrijk?

In augustus viel de FBI, de Amerikaanse binnenlandse inlichtingendienst, binnen in het resort van Donald Trump in Mar-a-Lago. Ze vonden een hele hoop vertrouwelijke documenten, die de president liet meenemen uit het Witte Huis. "Voor een presidentiële bibliotheek", zo zei hij zelf, maar meer info kwam er niet. Een rechter gaf Trumps advocaten de opdracht om andere meegenomen documenten op te sporen.

In het nieuws: Het team vindt twee nieuwe documenten, in een opslagplaats die Trump ter beschikking krijgt van het Witte Huis.

  • Het onderzoeksteam ging zoeken in de Trump Tower in New York, Trumps golfresort in New Jersey en twee opslagplaatsen in Florida. Bij die laatste, in West Palm Beach, was het prijs: twee geheime Witte Huis-documenten werden aangetroffen. De opslagplaats werd door het Witte Huis ter beschikking van Trump gesteld na zijn vertrek als president. Er liggen voornamelijk
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20