‘Nieuwe Airpods mogelijk te besturen met je tanden’

De nieuwe generatie Airpods zouden over ongewone besturingselementen kunnen beschikken, zoals door met je hoofd te schudden of door met je tanden te klapperen. Dat meldt vaknieuwssite Techradar op basis van patenten die Apple heeft aangevraagd.

Het patent beschrijft draadloze oortjes die zo zijn ontworpen dat ze acties binnen bepaalde structuren kunnen oppikken, zoals de binnenkant van je gehoorgang of een ander lichaamsdeel.

In het patent staat onder meer: “De gebruiker kan het buitenste deel van het lichaam aanraken, zoals de huid op zijn of haar gezicht”. Andere voorbeelden van acties zijn met je tong klikken of je tanden op elkaar laten klapperen, met je hoofd schudden of je armen naar boven en naar beneden bewegen.

Gebaren in de lucht

Ook zouden de oortjes kunnen worden aangestuurd met je stem, waarbij ook geluiden kunnen worden opgepikt die door mensen niet te horen zijn. Ook zou de gebruiker iets kunnen doen door een tafel aan te raken of in de arm van een andere persoon te knijpen. In augustus vroeg Apple al een patent aan om oortjes aan te kunnen sturen met ‘gebaren in de lucht’.

Het is allesbehalve zeker dat deze functies ook al terug te zien zijn in het ontwerp van de nieuwe generatie Airpods. Het gebruik van meer standaard, fysieke controlemechanismen zoals het wieltje op de nieuwe draadloze koptelefoon van Apple suggereert dat het bedrijf nog niet ver genoeg is met het ontwikkelen dit soort technieken. Wel laten dit soort patenten zien in richtingen Apple verkent in het ontwerpen van nieuwe digitale technologieën.

Volgens analist Ming-Chi Kuo, die in het verleden eerder correcte voorspellingen deed over nieuwe Appleproducten, zal er in 2022 een nieuwe versie van de Airpods Pro uitkomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20