Nieuw in de VS: beleggen voor 13-jarigen

De grote Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity lanceert in eigen land effectenrekeningen voor klanten tussen 13 en 17 jaar. De tieners zullen niet alleen aandelen, maar ook andere beleggingen kunnen kopen en verkopen.

Met de ‘Fidelity Youth Account’ zegt de vermogensbeheerder de 13- tot 17-jarigen wegwijs te willen maken in de financiële wereld en ‘de nieuwe generatie beleggers op te leiden en te ondersteunen’. Hun ouders of hun voogden zullen de beleggingsactiviteiten kunnen volgen, ‘om de tieners zo betere financiële gewoonten aan te kweken’.

Concreet zullen klanten vanaf 13 jaar Amerikaanse aandelen kunnen kopen of verkopen, net als trackers (ETF’s, schaduwfondsen die bijvoorbeeld een bepaalde grondstof of beursindex volgen) en beleggingsfondsen van Fidelity. Het hoeft niet om grote bedragen te gaan, want de tieners zullen ook fractioneel kunnen beleggen. Via zo’n systeem beleg je niet in een volledig aandeel, maar in een deel. Dat zou al kunnen vanaf 1 dollar, zegt Fidelity.

Robinhood

Beleggen trekt in de VS een almaar jonger publiek aan door het succes van apps als Robinhood en de populariteit van cryptomunten. Het lijkt erop dat Fidelity als gevestigde speler daarom potentiële klanten al op heel vroege leeftijd aan zich wil binden, zodat ze op latere leeftijd minder geneigd zijn over te stappen naar de nieuwe generatie hippe beurs-apps. (mah)

Lees ook: Van Jake Paul tot Charli D’Amelio: jonge influencers ontpoppen zich tot geldadviseurs

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20