Nieuw en goedkoper nummer van Card Stop is 078 170 170

Card Stop heeft vanaf vandaag een nieuw nummer gekregen: 078 170 170. Het oude nummer zal de komende jaren nog beschikbaar zijn om een vlotte transitie te verzekeren. Dat meldt de Belgische Federatie van de Financiële Sector Febelfin.

Met het 078-nummer verdwijnt het duurdere tarief van het oude nummer (070 344 344). Om een 070-nummer te bellen, betaal je 30 eurocent per minuut. Het nieuwe nummer gebruikt een regulier tarief.

“Vanaf nu zijn er geen extra kosten meer aan de dienst van Card Stop. Card Stop is er om klanten te beschermen tegen criminelen, daar moet je vanaf nu niet meer voor betalen”, zegt minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen).

“Onze nieuwe telecomwet hakt na jaren eindelijk een knoop door en maakt het mogelijk om voor de dienst zelf geen extra rekening voorgeschoteld te krijgen. Dat is nodig want als je enkele minuten aan de lijn hing, liep de telefoonrekening al aardig op. Card Stop bellen is niet hetzelfde als bijvoorbeeld tickets bestellen via de telefoon”, zei de minister aan Radio 2.

Goed ingeburgerd

Het nieuwe nummer zal ook de klok rond bereikbaar zijn, in het Nederlands, Frans en Engels. Het laat Belgen toe om verschillende betaalinstrumenten uitgegeven door Belgische betaal-, krediet- en financiële instellingen te blokkeren bij verlies of diefstal.

Ook wanneer je je kaart nog in bezit hebt en je bepaalde verrichtingen op je rekeninguittreksels niet herkent of als je je persoonlijke pin- of responsecode hebt doorgegeven aan een oplichter, raadt de dienst aan hen en je bank te bellen.

De diensten van Card Stop zijn goed ingeburgerd, blijkt uit de cijfers van Febelfin. In 2021 ontving de dienst 824.127 oproepen. “De meeste oproepen kwamen tijdens de maanden juli en september en gebeuren voornamelijk wanneer klanten hun kaart verliezen (68 procent), maar ook wanneer ze zijn opgelicht via het internet (25 procent) of in geval van diefstal (8 procent) door pickpockets of carjackers”, weet de organisatie.

Het nummer blijft ook gemakkelijk te bereiken vanuit het buitenland (+32 78 170 170).

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.