Neuralink kan binnen zes maanden eerste klinische tests met hersenimplantaten op mensen uitvoeren

Na veel uitstel kondigt Musk een nieuwe datum aan voor klinische proeven met de hersenimplantaten van Neuralink. De miljardair is ervan overtuigd dat die technologie blinden zal laten zien en verlamden de kans zal geven om hun ledematen te bewegen.

Waarom is dit belangrijk?

Implantaten en chips hebben een enorm potentieel in de geneeskunde. In het bijzonder zouden zij mensen met een handicap bepaalde vaardigheden kunnen teruggeven. Maar Musk wil verder gaan: mens en machine met elkaar verbinden. Is dit science fiction of de echte weg van de toekomst?

In het nieuws: Elon Musk hield een persconferentie over de voortgang van de hersenchips van Neuralink.

  • De eerste klinische tests op mensen zouden al binnen zes maanden van start kunnen gaan, meldt het persagentschap Reuters. Die datum was al verschillende keren uitgesteld. Neuralink wacht nog steeds op groen licht van de FDA, de bevoegde Amerikaanse autoriteit.
  • "We willen extreem voorzichtig zijn en zeker weten dat het goed zal werken voordat we een apparaat in een mens stoppen", legt
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.