Netflix vermindert beeldkwaliteit om internet niet te overbelasten

De streaminggigant Netflix gaat akkoord met de EU en speelt al zijn video’s af op standaardbeeldkwaliteit zodat er meer data vrijkomt voor andere zaken.

De Europese Unie had het bedrijf eerder op de dag gevraagd niet meer uit te zenden in HD om geen te grote druk te zetten op het wereldwijde internet. Europees commissaris voor Interne Markt Thierry Breton had donderdag een gesprek met Netflix-CEO Reed Hastings en had hem gevraagd alles uit te zenden in standaardbeeldkwaliteit ‘omdat HD niet per se nodig is’ zpdat de toegang tot het internet voor iedereen verzekerd blijft.

Volgens Politico heeft Netflix de argumenten begrepen. ‘Als gevolg van de gesprekken tussen Thierry Breton en Reed Hastings en door de onwaarschijnlijke uitdagingen die het coronavirus ons stelt, hebben we besloten om de snelheid van de verbinding te verminderen voor 30 dagen’, stelt de streaminggigant in een mededeling.

‘Solidariteit’

‘We schatten dat dit het Netflix-verkeer op de Europese netwerken vermindert met ongeveer 25 procent, terwijl we nog steeds een goede service kunnen garanderen aan onze klanten’, vervolgt het bedrijf.

Breton feliciteert Netflix met de beslissing. ‘Netflix bewijst hiermee zijn burgerzin en solidariteit. We blijven in contact en bekijken de evolutie van de situatie’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20