Netflix verhoogt prijzen in VS en UK. Volgt Europa?

De aangekondigde prijsstijging voor een Netflix-abonnement in de VS en het Verenigd Koninkrijk wordt deze week doorgevoerd. Voor Europa verandert er voorlopig niks, al zou het een voorbode kunnen zijn.

In het Verenigd Koninkrijk betalen Netflix-abonnees voortaan 9,99 pond per maand voor het standaardpakket, wat voorheen 8,99 pond was. Ook het premiumpakket stijgt in prijs van 11,99 naar 13,99 pond per maand. Het basispakket van 5,99 pond – waarmee je op één scherm kan kijken – blijft hetzelfde.

Nieuwe abonnees kregen deze prijzen al voorgeschoteld sinds 10 december, bestaande klanten zijn nu aan de beurt. Zij kunnen deze week een mail van de streamingdienst verwachten.

Ook in de Verenigde Staten betaalt u voortaan 1 tot 2 dollar meer per maand, respectievelijk voor de standaard- en premiumformule. De nieuwe prijzen zijn 13,99 dollar en 17,99 dollar. Het basispakket blijft 8,99 dollar per maand.

Groeiende concurrentie

Voor Europa en België specifiek zijn voorlopig geen prijsstijgingen aangekondigd. Netflix liet eerder al weten aan de technologiesite The Verge dat een Amerikaanse prijsstijging niet noodzakelijk een Europese impliceert.

Al was dat in het verleden wel al het geval. Zo werd de Amerikaanse prijsstijging uit januari 2019 bij ons een jaar later in januari 2020 doorgevoerd. Tel daar een dalende verkoop en groeiende concurrentie van het voorbije jaar bij – met de lancering van streamingdiensten zoals Disney+ en HBO Max – en de kans bestaat dat ook wij daar een prijs voor zullen betalen. Momenteel kost een standaardabonnement 11,99 euro in België. Een basispakket kost 7,99 euro, voor de premiumversie telt u maandelijks 15,99 euro neer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20