Netflix verhoogt prijzen in België

Minder goed nieuws voor veel Netflix-abonnees: hun abonnement wordt duurder. Alleen de goedkoopste ‘basic’-formule van 7,99 euro per maand behoudt zijn prijs. De kostprijs van de andere formules, ‘standaard’ en ‘premium’, stijgt met respectievelijk 1 en 2 euro per maand.

Het standaardabonnement zal voortaan 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Voor die prijs kan in High Definition (HD) worden gekeken, en dat op twee schermen tegelijkertijd.

De prijs voor de ‘premium’-formule gaat dan weer van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kan met dezelfde account tegelijk op vier schermen gekeken worden. Sommige programma’s zijn dan ook in Ultra HD beschikbaar. Veel abonnees betalen voor deze formule om die vervolgens met verschillende mensen te delen.

Met de goedkoopste formule van 7,99 euro kan Netflix maar op één scherm afgespeeld worden in Standard Definition (SD). Die prijs is al sinds de komst van Netflix naar België, in 2014, ongewijzigd.

Producties in België

De prijsverhogingen gelden meteen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten krijgen een maand voor de geplande prijsverhoging een melding via e-mail en in de applicatie. Die berichtgeving start over twee weken pas en het moment van de verhoging is afhankelijk van de facturatiecyclus van de klant.

Een woordvoerder van Netflix verwijst naar de ‘aanzienlijke investeringen in nieuwe tv-series en films, en productverbeteringen’ als verantwoording voor de prijsverhoging. ‘We hebben veel producties gepland in België’, luidt het. Daarbij zijn de eerste Belgische Netflix Original ‘Into the Night’ en het tweede seizoen van ‘Undercover’ met Tom Waes. Dat is een coproductie met de VRT en productiehuizen De Mensen en DFW.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20