Cryptozwendel Centra Tech krijgt documentaire op Netflix

Netflix zal 2024 al meteen inzetten met een bijzondere documentaire. De film Bitconned zal het verhaal vertellen over drie mannen die probeerden om geld te slaan uit de populariteit van bitcoin en andere cryptocurrency en zo in een web van leugens verstrikt raakten.

Netflix heeft de officiële trailer gelost voor de komende documentaire Bitconned. Daarin zal dieper ingegaan worden op Centra Tech, het bedrijf dat opgericht werd door Ray Trapani en twee van z’n vrienden. Ze wilden een soort bankkaart creëren waarmee je rechtstreeks met bitcoin kon betalen. Maar die kwam er eigenlijk nooit echt.

Bitconned

Bitconned zal het bijzondere verhaal vertellen van Ray Trapani. Toen bitcoin een booming business begon te worden, besloot Ray om samen met twee vrienden op de boot te springen. Met het bedrijf Centra Tech zouden ze een bankkaart maken waarmee je rechtstreeks met bitcoin kon betalen in bijvoorbeeld de supermarkt of op café. Het idee kreeg al snel veel aandacht en het geld rolde binnen. Maar journalisten van de New York Times begonnen zich vragen te stellen en daarbij viel het kaartenhuisje al snel in elkaar.

Trapani komt in de trailer al zelf aan het woord. “Al sinds ik een kind was, wilde ik een crimineel worden”, klinkt het. “Als ik in m’n jaarboek kon schrijven ‘Ik wil een crimineel worden’, ik had het gedaan.” We zullen het verhaal dus zowel van de kant van Trapani te horen krijgen als van de journalist die hem ontmaskerde. Daarnaast komen ook familie, (voormalige) vrienden en gedupeerden aan het woord.

De documentaire werd gemaakt door regisseur Bryan Storkel, die eerder al verantwoordelijk was voor The Pez Outlaw en Untold: Hall of Shame. Bitconned verschijnt op maandag 1 januari 2024 op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Bitconned:

Meer