Nederlandse voetbaltopper Ajax-AZ wordt met publiek gespeeld

Eind april wordt bij onze noorderburen een volledige speelronde in de eredivisie met testpubliek gespeeld. Twee matchen die daarbij in het oog springen zijn Ajax-AZ en Feyenoord–Vitesse. In onze vaderlandse voetbalcompetitie staat zoiets nog niet op de agenda, hoezeer de bond dat ook zou willen.

De herintroductie van de ziel van de voetballerij (de fans) vindt plaats op 23, 24 en 24 april. Dat schrijft de NOS.

Aanwezige supporters moeten wel kunnen aantonen dat ze niet geïnfecteerd zijn met het virus. Daarvoor hebben ze een testbewijs nodig. De testen moeten ‘zoveel als mogelijk’ binnen 24 uur voor de start van de activiteiten zijn afgenomen.

Smaakmakers Ajax-AZ en Feyenoord-Vitesse

De 30ste speelronde van de eredivisie begint op vrijdag 23 april met Willem II-RKC Waalwijk, waar maximaal 2.000 toeschouwers worden toegelaten.

In het weekend is ook de topper Ajax-AZ, waar 7.500 fans naartoe mogen. De Godenzonen kunnen in dat duel hun 35ste landstitel veroveren. Bij Feyenoord-Vitesse mogen 6.500 fans binnen.

Dit zijn alle matchen:

Bron: NOS.nl

Pilots

Het aftredende regeringskabinet acht het, ondanks de precaire situatie aangaande het coronavirus, verantwoord de pilots uit te voeren. ‘De combinatie van de schaal van de activiteiten, de beperkte totale omvang, het vooraf testen en de strikte handhaving van de basisregels maken dat we dit verantwoord kunnen doen’, schrijft de regering aan de Tweede Kamer.

De bedoeling van de pilots is om met sneltesten op een veilige wijze opnieuw de sociale activiteiten te laten starten.

‘Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden’, aldus Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. ‘Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen.’

Bekerfinale

Ook de Bekerfinale tussen Ajax en Vitesse mag met publiek gespeeld worden. In Nederland zijn bekerfinales altijd in twee legs: zowel in de Gelredome als in de Johan Cruijff ArenA zullen liefhebbers dus hun ‘cluppie’ kunnen toejuichen.

Eerder in het voetbalseizoen werden 130 duels met een beperkt aantal toeschouwers gespeeld. Dat verliep zonder problemen.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20