NAVO-topman Stoltenberg pleit bij Zuid-Korea voor meer militaire steun aan Oekraïne: “Als we niet willen dat tirannie wint, dan hebben de Oekraïners wapens nodig”

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, roept Zuid-Korea op om zijn militaire steun aan het belegerde Oekraïne op te voeren. Hij pleit voor directe leveringen van wapens en munitie door Seoel aan Kyiv, hiervoor ongezien.

Waarom is dit belangrijk?

De NAVO wil bedreigingen voor de democratische wereldorde, zoals de oorlog in Oekraïne, het hoofd bieden door nauwer samen te werken met Azië. Duidelijk is dat, om die samenwerking te bevorderen, door de NAVO-top ook op de dreiging van China wordt gewezen. China is geen tegenstander van de NAVO, maar de communistische dictatuur is de laatste tijd "veel hoger" op de agenda van de militaire alliantie komen te staan.

Het nieuws: Stoltenberg bedankt Zuid-Korea voor zijn steun aan Oekraïne, maar dringt er bij het land op aan om meer te doen en voegt eraan toe dat er een "dringende behoefte" aan munitie is.

  • Dat betoogde de NAVO-chef vandaag in een toespraak voor een geopolitiek instituut in Seoel, op de eerste stop van een Aziatische tour die hem ook naar Japan zal brengen. De trip heeft tot doel de banden met de bondgenoten van de VS aan te halen, zo weet de nieuwssite Euractiv.
  • Wat zou Seoel dan (
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer