NAVO-pijpleiding bevoorraadt Brussels Airport met duurzame vliegtuigbrandstof

De pijpleiding van defensie-alliantie NAVO die Brussels Airport van kerosine voorziet, kan voortaan ook voor duurzame vliegtuigbrandstoffen dienen. Dat heeft de Belgische luchthaven gemeld. Brussels Airlines was de eerste maatschappij die de duurzame brandstof insloeg. De eerste lading werd getankt in een vliegtuig dat op nieuwjaarsdag van Brussel naar Malaga vloog.

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een mijlpaal om het gebruik van duurzame brandstoffen te verhogen en de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen.

Het nieuws: Brussels Airport is de enige Belgische luchthaven die door het Central Europe Pipeline System (Ceps) van de NAVO volledig van kerosine wordt voorzien. De luchthavenuitbater was al langer vragende partij om langs de pijpleiding ook van duurzame brandstoffen te worden voorzien. Dat is nu voor de eerste keer gebeurd.

Het bredere plaatje: “Dit is een belangrijke mijlpaal in de verduurzaming van de luchtvaart op Brussels Airport”, beklemtoonde Arnaud Feist, topman van de Belgis

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer