NAVO houdt minder militaire oefeningen door corona

De NAVO vermindert de militaire oefeningen in Europa om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De alliantiemissies, waaronder de terugtrekking van de door de VS geleide troepenmacht in Afghanistan, gaan wel nog door. Dat gebeurt door een vredesakkoord van vorige maand.

De troepenmacht blijft wel paraat. Het zijn gewoon sommige oefeningen die veranderen of geannuleerd zijn. De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, moedigde de NAVO-landen wel aan om de militaire investeringen te blijven behouden. Volgens hem kan het leger een grote rol spelen in de strijd tegen corona.

‘We zien dat de strijdkrachten in veel geallieerde landen ondersteuning bieden’, zei Stoltenberg. Hij verwijst naar logistiek, grensbeveiliging, militaire ziekenhuizen en andere medische ondersteuning.

Afghanistan

Stoltenberg zei ook nog dat er geen meldingen waren geweest van infecties van de ziekte onder militairen in Afghanistan. De troepen kunnen dus blijven terugkeren zoals is overeengekomen in het Amerikaanse vredesakkoord met de Taliban.

De NAVO neemt bij al haar operaties preventieve maatregelen, waaronder het regelmatig meten van de temperaturen van haar personeel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20