‘Vliegende schotel’ van NASA kan er weldra voor zorgen dat we mensen op Mars kunnen plaatsen

Donderdag schoot de NASA een nieuw soort opblaasbaar hitteschild de ruimte in, dat vervolgens op vlekkeloze wijze terug de atmosfeer betrad. 

Waarom is dit belangrijk?

De NASA en andere ruimteagentschappen zetten steeds meer in op een bemande Marslanding in de jaren 2030. Maar voor dat mogelijk is, moeten manieren worden bedacht om grotere ladingen op de rode planeet te krijgen.

De essentie: Een nieuw soort opblaasbaar hitteschild, LOFTID genaamd, werd donderdag met succes getest.

  • Die dag vertrok een Atlas V-raket van United Launch Alliance, het ruimtevaartbedrijf van vliegtuigbouwer Boeing en defensiereus Lockheed Martin, richting de ruimte. Aan boord bevond zich een opblaasbaar hitteschild dat iets wegheeft van een vliegende schotel.
  • Nadat LOFTID de ruimte bereikte, werd het schild opgeblazen toen het zich zo’n 125 kilometer boven het aardoppervlak bevond
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.