Naar New York vliegen? British Airways en Delta verplichten de coronatest

Als u de feestdagen doorbrengt bij familie of in het nieuwe jaar naar de VS vliegt over New York, zal u een negatieve coronatest moeten voorleggen.

Intussen hebben al een drietal luchtvaartmaatschappijen die tussen New York en Groot-Brittannië vliegen een verplichte (negatieve) coronatest ingevoerd. Delta Airlines, British Airways en Virgin Galactic hebben daarover een akkoord met de staat New York. Zeker nu een Britse variant op het coronavirus tot 70 procent besmettelijker lijkt te zijn dan zijn voorgangers, houdt de wereld toch even de adem in.

Grenzen dicht

Het resultaat was in eerste instantie het sluiten van de grenzen met Groot-Brittannië, dat deden al heel wat Europese landen. Maar dat kan niet blijven duren. De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo heeft daarom met de grootste luchtvaartmaatschappijen een afspraak gemaakt.

Concreet zullen reizigers die met British Airways of Delta Airways naar New York vliegen, een negatieve coronatest moeten laten zien die minstens 72 uur oud is. Zo wil Cuomo vermijden dat New York ook geraakt wordt door de nieuwe variant van het virus.

New York zwaar getroffen

In de Verenigde Staten zijn er intussen al meer dan 18 miljoen gevallen van corona gerapporteerd, er vielen al meer dan 319.000 doden. Zowat tien procent van de overlijdens werd geregistreerd in de staat New York. Cuomo heeft dus goede redenen om een extra maatregel te nemen.

De maatregel geldt voor vluchten tussen JFK International en Heathrow.

Lees ook:

Meer