Na Proximus verhoogt ook Telenet zijn prijzen: +4,7 procent

Telecombedrijf Telenet verhoogt op 19 juni de tarieven van zijn vaste, maandelijkse abonnementskosten met 4,70%. “Alle klanten worden de komende weken op de hoogte gebracht van de aanpassing”, zegt het bedrijf in een mededeling.

Het gaat om de maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale televisie en kabeltelevisie, mobiele en vaste telefonie. “De aanpassing is een gevolg van de inflatie”, zegt Telenet.

“We willen altijd onze kosten en inkomsten op een goede manier beheren om de kwaliteit en betrouwbaarheid van ons netwerk en onze producten en dienstverlening te blijven verbeteren. We passen onze prijzen aan als gevolg van de hoge inflatie, die een impact heeft op onder andere de loonkosten en prijzen van energie en technologische apparatuur.”

De nieuwe prijzen zijn hier te vinden.

Proximus

Vanaf 1 mei worden ook verscheidene telecompakketten bij concurrent Proximus duurder. Ook dat bedrijf geeft de algemene inflatie aan als reden voor de prijsverhogingen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dit jaar 8 procent inflatie in België.

(fjc)

Meer