Na Europese beurzen sluit ook Wall Street de dag in het rood af

Zorgen over het aantal coronabesmettingen en een nieuwe poging om de Amerikaanse president Donald Trump af te zetten spelen de Amerikaanse beleggers parten.

Volgens cijfers van de Johns Hopkins Universiteit zijn er tijdens de eerste tien dagen van het nieuwe jaar 2,2 miljoen nieuwe besmettingen bijgekomen in de Verenigde Staten (VS). Ter vergelijking: vorig jaar duurder het 90 dagen om tot 2 miljoen besmettingen te komen. Het gaat met andere woorden niet de goede kant op met de coronacijfers in de VS.

Afzettingsprocedure tegen Trump gestart

Voorts hebben de Democraten maandag in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het artikel ingediend voor de afzetting van president Donald Trump.

Er is dus heel wat gebeurd vandaag en dat merken we op de beurzen. De Dow Jones verloor 0,3 procent en de Nasdaq nam een duik van 1,25 procent. De S&P500 sloot de handelsdag af met een verlies van 0,7 procent.

Verlies voor Twitter

Een van de opvallendste verliezers is Twitter. Het aandeel van Twitter ging uiteindelijk 6,4 procent lager. Daarmee heeft het socialemediaplatform het verlies van bij de opening van de beurzen ietwat kunnen inperken. Maandagnamiddag noteerde het aandeel 10,5 procent lager.

Ook Boeing is er in geslaagd om het verlies waarmee het de dag begon binnen de perken te houden. Het uiteindelijke verlies op het einde van de handelsdag bedroeg 1,5 procent. Het aandeel kreeg een dreun nadat zaterdag een Boeing 737-500 crashte boven de Javazee.

Het aandeel van MicroStrategy, een softwarebedrijf dat investeringen in bitcoin heeft, zakte met 6,8 procent. Die daling kwam er nadat de bitcoin maandagochtend 15 procent van zijn waarde verloor.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20