Twitter krijgt stevige dreun op de beurs na het verwijderen van account Donald Trump

Wall Street is de beursweek in mineur gestart. De belangrijkste beursindexen doken kort na het luiden van de openingsbel in het rood. Twitter is één van de opvallendste verliezers.

De Dow Jones verloor 0,45 en de Nasdaq dook 1,35 procent in het rood. De S&P500 ging 0,8 procent lager.

Zwaar verlies voor Twitter

Een van de opvallendste verliezers bij de beursopening was Twitter. Het aandeel van het bedrijf verloor 10,5 procent. Die daling is het gevolg van de beslissing om het Twitterprofiel van de Amerikaanse president Donald Trump te verwijderen.

‘Na een onderzoek van de recente tweets van het account van @realDonaldTrump en de context rond de tweets hebben we het account definitief verwijderd door het risico op verder aanzetten tot geweld’, liet Twitter dit weekend weten.

Crash Boeing

Ook het aandeel van Boeing deelde in de klappen. Boeing verloor 3,6 procent. De vliegtuigbouwer moest terrein prijsgeven op de beurs nadat Boeing 737-500  met 62 mensen aan boord in de Indonesische Javazee crashte. Het is de derde crash met een toestel van Boeing in slechts vier jaar tijd. Er is nog weinig geweten over de oorzaak, maar op dit moment wordt de zwarte doos onderzocht. 

Goed nieuws was er voor Eli Lilly. Het aandeel van het farmabedrijf steeg kort na het starten van de handelsdag met een winst 12,85 procent. Het bedrijf kon uitpakken met veelbelovende resultaten van een experimentele Alzheimer-behandeling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20