Musk haalt slag thuis: Tesla mag Californische fabriek heropenen

De autofabrikant Tesla bereikte een akkoord met de lokale overheid van Alameda in de staat Californië om zijn fabriek te heropenen. Maandag al zou ze haar deuren kunnen openen.

Tesla-CEO Elon Musk schopte naar goede gewoonte de afgelopen dagen weer wat rel op Twitter. Zaterdag liet hij weten dat hij een rechtszaak zou opstarten tegen Alameda County in Californië. Hij kon er niet tegen dat de activiteiten van Tesla als niet-essentieel werden gezien en wilde zijn fabriek heropstarten.

Twee dagen later tweette hij echter dat hij zijn fabriek gewoon heropent, of de autoriteiten dat nu wilden of niet. ‘Ik zal met al de rest aan de band staan. Arresteer mij maar als het nodig is’, klonk het.

Zijn oproep werd even later ook ondersteund door Amerikaans president Donald Trump, die hem opriep om zijn fabriek ‘NU’ opnieuw te openen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1260203080076931072

En nu laat ook de overheid van Alameda County haar bezwaren varen en staat ze Elon Musk toe om opnieuw met de productie te beginnen. ‘We bekijken het gezondheidsplan van Tesla en als daaruit blijkt dat het bedrijf zich aan alle socialdistancingregels kan houden en de gezondheid van zijn werknemers kan verzekeren, kan de fabriek ten vroegste maandag heropenen’, staat in een document dat door de autoriteiten ook weer op Twitter werd gezet.

Tesla heeft nog niet gereageerd, maar Musk tweette op ongeveer hetzelfde moment de cryptische boodschap ‘Life should be lived’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20