Waar kan ik Pechverhelping voor een Motor aanvragen

Als je met je motor onderweg bent dan zit je er niet op te wachten om ergens langs de weg te stranden met een defect voertuig. Vandaag de dag kun je, behalve pechverhelping voor je auto, je ook verzekeren van bijstand als je met panne langs de weg staat met je motor. Niet elke aanbieder van pechverhelping voor auto zal deze dienst ook aanbieden voor motorrijders. De meeste aanbieders bieden deze service aan voor motors tot 125 cc. Gelukkig zijn er toch verschillende aanbieders die een zogenaamde pechverhelping aan motorvoertuigen aanbieden.

Waar kan ik pechverhelping voor motorvoertuigen aanvragen?

Schermafbeelding 2016-06-10 om 10.58.16

Je kunt je een aantal aanbieders van pechverhelping verzekeren van bijstand bij pech onderweg met zowel een auto als met een motor. Net zoals bij alle andere verzekeringen zullen niet alle aanbieders van motor pechverhelping dezelfde tarieven en voorwaarden hanteren. Voordat je een dergelijke verzekering af gaat sluiten, is goed deze verschillen vergelijken dan ook absoluut aan te bevelen. Het aanvragen van motor pechverhelping kan in de regel snel en gemakkelijk op de website van de betreffende aanbieder.

Pechverhelping aanvragen

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Bij Allianz Assistance kunt u 24u/24 en 7/7 rekenen op snelle, professionele hulp bij pech met uw auto of motor.Meer informatie

Welke bijstand kun je verwachten?

Pechverhelping met de motor betekent in de meeste gevallen dat je overal binnen het verzekeringsgebied kunt rekenen op deskundige hulp als je te maken krijgt met panne. Er kan dus bijstand worden verleend als je:

  • voor je eigen voordeur te maken krijgt met pech aan je motor,
  • je op een weg ergens in België met motorpech bent gestrand,
  • je in het buitenland te maken krijgt met panne aan je motor (mits je voor buitenland dekking hebt gekozen).

Pechverhelping voor je motor kun je elk moment van de dag oproepen. Het maakt dus geen enkel verschil of je nu overdag of ’s nachts gebruik wilt maken van deze vorm van bijstand.

Een jaar- of seizoenspakket kiezen?

Bij bepaalde aanbieders van motor pechverhelping kun je zelf bepalen of je heel het jaar door verzekerd wilt zijn van bijstand bij pech onderweg, of dat je hier enkel gebruik van maakt in het zogenaamde motorseizoen. In de regel loopt het motorseizoen van de maand maart tot de maand september.

Wanneer je heel het jaar door je motor gebruikt dan is een doorlopende pechverhelping zeker aan te raden. Als je echter alleen in het voorjaar en de zomer met je motor rond wilt toeren, dan is een seizoenspakket waarschijnlijk meer iets voor jou. Je betaalt dan namelijk alleen voor de maanden waarin je ook werkelijk kans op motorpech.

Wat kan ik verwachten van motor pechverhelping?

Voor zowel het jaar- als het seizoenpakket gelden overigens dezelfde services:

  • je kunt dag en nacht rekenen op de nodige bijstand bij motorpech,
  • bij pech of een ongeval kun je een beroep doen op de motor pechverhelping,
  • bij pech kan je motor naar geschikte herstelplaats met behulp van een speciale pechwagen met een sleepinrichting die je motor veilig en stabiel kan vervoeren,
  • in bepaalde gevallen kun je rekenen op een vervangende motor, of in sommige gevallen een auto, als je eigen exemplaar niet direct gerepareerd kan worden,
  • als bestuurder van de motor met pech wordt je naar huis gebracht,
  • soms kun je profiteren van extra ledenvoordelen, zoals voordeliger tanken.

De meeste aanbieders van motor pechverhelping bieden hun services alleen aan binnen de Benelux. Op het moment dat je verder wilt reizen met je motor en toch verzekerd wilt zijn van bijstand bij panne dan doe je er verstandig aan eerst de mogelijkheden en de kosten goed na te vragen bij de betreffende aanbieder

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20