Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Mogelijk vertraging voor megadeal tussen Takeaway en Just Eat

Logo Business AM
Business

24/01/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Takeaway.com.

De megafusie van de Nederlandse maaltijdbezorger Takeaway.com en het Britse Just Eat loopt mogelijk vertraging op, omdat de Britse concurrentiewaakhond CMA een onderzoek wil instellen.

Takeaway heeft te horen gekregen dat de CMA een eerder standpunt herziet. Nu zouden de Britten vinden dat een gericht onderzoek naar deze terugkeer van het Nederlandse bedrijf op de Britse markt toch gerechtvaardigd is. In 2016 trok Takeaway zich terug uit het Verenigd Koninkrijk, omdat het daar toen geen kans zag uit te groeien tot marktleider.

Een woordvoerder van CMA bevestigde dat de toezichthouder de intentie heeft om een onderzoek te beginnen. Het zou niet voor het eerst zijn dat de CMA in de maaltijdbestelbranche duikt. De mededingingsautoriteit besloot eerder al een investering van de Amerikaanse internetreus Amazon in maaltijdbezorger Deliveroo onder de loep te nemen.

Overnamestrijd

Volgens Takeaway komt de stap ‘onverwacht’. Daarom houden de Nederlanders hun tijdschema voor de samensmelting tegen het licht. De CMA zou bijvoorbeeld kunnen eisen dat Just Eat voorlopig zelfstandig moet worden gerund tot dat de toezichthouder klaar is met het beoordelen van de deal. Eerder stelde Takeaway nog ervan uit te gaan de transactie voor het einde van januari definitief afgerond te hebben.

Het was al niet makkelijk om Just Eat over te nemen. Om het bedrijf woedde lang een overnamestrijd. Takeaway was de eerste partij die bij Just Eat aanklopte, en wist zich ook verzekerd van de steun van het bestuur van de Britten. Later toonde ook techinvesteerder Prosus interesse. Dit leidde tot een strijd waarbij beide partijen hun biedingen moesten opschroeven.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president