Misbruik alom bij coronasteun voor ondernemers

Veel zelfstandigen en ondernemers hebben onterecht gebruik gemaakt van de economische steunmaatregelen van de overheid. De krant De Tijd schrijft vandaag, op basis van een rondvraag.

Er is bijvoorbeeld sprake van steun voor dekmantelbedrijven en spookbedrijven. Daarbovenop komen nog vormen van fraude die moeilijker te detecteren zijn, zoals zelfstandigen die zeggen dat ze door corona de deuren moesten sluiten, maar toch voortwerken.

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) hoopt dat het misbruik door zelfstandigen en ondernemers van overheidssteun bij de coronacrisis slechts een randfenomeen is. Dat heeft hij gezegd tijdens ‘Het Corona Debat’ van de Medische Wereld, dat uitgezonden werd op VRT NWS en op hln.be.

‘Misbruik kan je nooit goedpraten, zeker niet wanneer iedereen de zeilen bijzet’, reageert minister De Croo. Bij het verstrekken van steun aan zelfstandigen, bedrijven en ondernemers wilde de overheid snel gaan, ‘vanuit de logica dat die ondernemers wel iets anders aan hun hoofd hadden dan eindeloos formulieren in te vullen’, aldus De Croo.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20