Minilening aanvragen met spoed

Op het ogenblik dat je met spoed geld nodig hebt, bijvoorbeeld om een belangrijke rekening te betalen of met een grote aankoop te doen, dan is het goed om te weten waar je terecht kunt voor een minilening. Over het algemeen kan het aanvragen van een dergelijke kleine lening als niet tijdrovend en snel worden beschouwd.

Wanneer spreek je van een minilening?

schermafbeelding-2016-09-13-om-14-04-12

Wanneer je met spoed geld, een relatief, klein bedrag wilt lenen dan kan het afsluiten van een minilening wellicht de oplossing zijn. De naam minilening zegt het eigenlijk al: een minilening is een kleine lening (slechts een paar honderd euro met een erg korte looptijd (hoogstens 3 maanden). Een ander kenmerk van een minilening is het gemak waarmee je deze met spoed aan kunt vragen. Om een minilening te kunnen krijgen, hoef je bijvoorbeeld geen loonstrook te overleggen, maar volstaat ook een bewijs van bijvoorbeeld een uitkering, studiefinanciering of alimentatie. Verder zal de aanbieder van de minilening geen wettelijk verplichte check bij het CKP uit hoeven te voeren voordat de lening kan worden verstrekt.

Een minilening kan dus meestal veel sneller worden geregeld, zeker in vergelijking tot een reguliere lening. De verstrekker van de spoed minilening zal altijd wel een vergoeding willen ontvangen voor het financieel risico dat deze loopt door het verstrekken van de leensom. Deze leenvergoeding is bij de meeste minileningen echter veel hoger dan de kosten die in rekening worden gebracht reguliere leningen.

Waar zijn minileningen te vinden?

Tegenwoordig zijn het niet alleen fysieke banken waar je terecht kunt om geld wilt lenen, want ook door een heleboel andere financiële instellingen worden leningen verstrekt. Steeds meer banken, maar ook andere financiële instellingen, hebben eveneens van het internet hun werkterrein gemaakt. Om met spoed minilening aan te vragen moet je dan ook juist hier op zoek gaan naar een betrouwbare aanbieder. Uiteraard kun je altijd eerst je eigen bank benaderen, omdat deze al wat meer bekend en vertrouwd is, of een aantal andere aanbieders onder de loep nemen.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Voordat je besluit om een spoed minilening definitief aan te vragen is het aan te raden om de betrouwbaarheid van de betreffende kredietaanbieder goed na te gaan, bijvoorbeeld door reviews en klantervaringen te zoeken via een zoekmachine. Het internet is namelijk soms ook de werkplek voor louche personen en organisaties die er hun zaken hebben lopen. Het afsluiten van een minilening kan in dat soort gevallen dan ook gemakkelijk leiden tot een  flinke toename van (financiële) problemen.

Wat is een gunstige minilening?

Nadat je een aantal betrouwbare aanbieders van minileningen hebt geselecteerd, is het tijd geworden om de voorwaarden en tarieven van de leningen nauwkeurig te bekijken en onderling te vergelijken. Zo kun je de minilening het meest geschikt is in een bepaalde situatie en die de meest acceptabele leenkosten hanteert. Je kunt dit onder andere doen door bij verschillende online offerte aan te vragen of online simulaties uit te voeren. Na enkele minuten weet je dan waar je precies aan toe bent als je deze specifieke minilening aangaat.

De aanvraag van een minilening

De aanvraag van een minilening houdt meestal in dat je het leenbedrag en de looptijd aan moet geven bij de verstrekker. Ook zul je een aantal persoonlijke gegevens achter moeten laten zodat de aanbieder weet aan wie er geld wordt geleend. Het uploaden van een geldig identiteitsbewijs en een bewijs dat je de leensom ook werkelijk terug kunt betalen, is om die reden dan ook heel normaal.

De aanbieder van de minilening zal je aanvraag vrijwel meteen na ontvangst in behandeling nemen en beoordelen of deze kan worden verstrekt. De wijze waarop deze beoordeling wordt gemaakt, zal echter anders zijn voor nieuwe klanten, dan voor leningnemers die al eerder een minilening bij de aanbieder hebben gekregen. Bij een nieuwe klant zal, aan de hand van de verstrekte gegevens en de overlegde bewijsstukken,  de aanbieder van de minilening een kersverse inschatting dienen te maken ten aanzien van het financieel risico dat er zal ontstaan als de lening wordt verstrekt.

Reeds bekende klanten zullen intern worden gecheckt op hun krediet- en betalingsverleden. Op het ogenblik dat de eerder aangegane minilening(en) netjes volgens afspraak terug zijn betaald, is er geen vuiltje aan de lucht en zal de aanbieder vaak meteen de minilening verstrekken. Bij eventuele betalingsproblemen in het verleden zal de minilening doorgaans niet worden geaccepteerd. De aanbieder van de lening zal het financieel risico dan niet acceptabel vinden en geen enkel risico willen lopen om (een deel van het) geld dat is uitgeleend te verliezen.

Met spoed geld op je rekening

Op het moment dat je een bekende kredietnemer bent bij de verstrekker van de minilening en voorheen probleemloos de aflossing van een schuld hebt voldaan, dan kan het leenbedrag al binnen een paar uur naar je bankrekening worden overgemaakt. Nieuwe klanten moeten echter wat langer wachten op uitsluitsel, maar weten dikwijls eveneens binnen een etmaal of de aanvraag zal worden ingewilligd. Als er eenmaal een goedkeuring van de aanbieder is ontvangen betekent dat eveneens dat er binnen een aantal uren geld op de opgegeven bankrekening zal staan.

Meerdere minileningen afsluiten

Bij iedere aanbieder van minileningen kan maar één aanvraag in worden gediend en zelfs op het moment dat de aanvraag is ingewilligd, kun er maar één minilening tegelijk worden verkregen. Wanneer je echter een groter geldbedrag op deze manier wilt lenen, dan kun je je wenden tot meer dan één aanbieder. De vraag blijft wel of het verstandig en verantwoord is om meerdere minileningen af te sluiten. De kosten van deze leenvormen zijn immers veel hoger dan bij een reguliere lening, terwijl de looptijd juist een stuk korter zal zijn.

Bij voorkeur sluit je in dit soort situaties een reguliere lening af bij een bank en zul  je veel leenkosten weten te besparen. Ook zul je dan meer tijd krijgen om het geleende geld, samen met de leenvergoeding, weer af te lossen. De kans op het ontstaan van mogelijke betalingsproblemen, en eventuele boetes voor het niet tijdig terugbetalen van de schuld, zal dan eveneens kleiner worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20