Minder Brantano’s open, met meer personeel

De uitverkoop in de Brantano-winkels gaat na een woelig maar productief weekend verder, met minder geopende winkels.

Met rijen tot voorbij de parking en vragen over de veiligheid ging deze zaterdag de grote uitverkoop van schoenenreus Brantano van start. Na het failliet van FNG wordt de stock van de hand gedaan aan 75 procent van de prijs.

Meer kassa’s open

In coronatijden is zo een volkstoeloop echter niet het beste idee. Het grote publiek vond buiten wachten duidelijk geen probleem, maar ook in de winkels bleek het op enkele plaatsen toch koppen lopen. Om de veiligheid te garanderen gaan er vanaf nu minder winkels open, met meer personeel.

De vakbonden hadden geklaagd over de veiligheidsvoorzieningen en met deze maatregel gaan de curatoren die de uitverkoop coördineren, in op die vraag.

Moeilijk werken

Daarnaast is het voor het personeel momenteel ook gewoon moeilijk werken. In de kassasystemen staat de soldenprijs van de schoenen nog vermeld. De kassiers moeten dus eerst manueel die prijs eruit halen en dan aan 75 procent van de originele prijs de schoenen verkopen. Dat vertraagt ook de verkoop van de schoenen, zeker als klanten 5 of 10 dozen meenemen.

Meer kassa’s open dus, en meer veiligheidspersoneel, beloofden de curatoren dit weekend al. Vandaag gaan er een veertigtal Brantano’s open, of dat zo blijft, zal de komende week blijken.

Intussen kwam er dit weekend ook het nieuws dat de drie FNG-oprichters officieel in verdenking zijn gesteld door het parket. Ze zijn vrij op voorwaarden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20