Mijlpaal in het Verenigd Koninkrijk: helft van de volwassen bevolking heeft eerste dosis coronavaccin gekregen

In het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de helft van de volwassen bevolking al minstens één dosis van het coronavaccin gekregen. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock laten weten via Twitter.

De mijlpaal werd bereikt nadat afgelopen vrijdag 660.276 dosissen van de coronavaccins werden toegediend. Hancock heeft het over een groot succes. ‘Ik wil iedereen bedanken die hierbij betrokken is, inclusief de helft van de bevolking die bereid was om zich te laten inenten’, zei hij in een video die hij heeft gedeeld via Twitter. ‘Dit is zo belangrijk, want het vaccin biedt uit ons een uitweg uit de coronapandemie.’

‘Laat u vaccineren’

In de video riep Hancock de bevolking ook op om in te gaan op de uitnodiging om zich te laten vaccineren. ‘Sluit u aan bij de helft van de bevolking die inmiddels al een eerste dosis van het vaccin heeft gekregen’, aldus de minister.

Intussen heeft ook de Britse premier Boris Johnson een eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Afgelopen vrijdag werd hij ingeënt met het AstraZeneca-vaccin. De afgelopen weken waren er enkele bezorgdheden over dat vaccin nadat in Denemarken bloedstollingen werden vastgesteld bij mensen die het vaccin hadden gekregen. De Europese farmawaakhond EMA heeft donderdag bevestigd dat het vaccin veilig en doeltreffend is.

Israël koploper vaccinaties

Wereldwijd is het VK één van de snelst vaccinerende landen. Enkel in Israël, Verenigde Arabische Emiraten en Chili gaan de vaccinaties nog sneller. Gibraltar, een Brits overzees gebied, is dan weer het eerste land in de wereld waar de volledige volwassen bevolking is gevaccineerd tegen het coronavirus.

Volgens de meest recente cijfers zijn er in ons land al 903.656 mensen deels gevaccineerd, of 7,86 procent van de bevolking. 419.430 personen zijn al volledig gevaccineerd. Dat is 3,65 procent van de bevolking. Bij een vaccinatiegraad van minstens 70 procent is er sprake van nationale groepsimmuniteit.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20