Meest voorkomende familienaam in veelkleurig Brussel is niet Janssens of Dubois

Peeters, Janssens en Maes zijn de meest voorkomende familienamen in België, zo blijkt uit het jongste overzicht van statistiekbureau Statbel. Maar in het multiculturele Brussel staan er heel andere namen aan de top.

De van oorsprong West-Afrikaanse namen Diallo, Bah, Barry en Sow zijn de vier meest voorkomende familienamen in het Brussels Gewest. Het gaat om vier namen die erg dominant zijn bij de etnische groep Fulbe (Fula).

Ruim 4.500 Brusselaars hebben Diallo als achternaam, of ruim dubbel zoveel als acht jaar geleden, toen de naam ook al de meest voorkomende was in Brussel. De bekendste is wellicht ex-bokser en lokaal politicus Bea Diallo, die eind vorig jaar verrassend minister van Sport in Guinee werd.

Op plaats vijf staat de meest voorkomende achternaam van Vietnamese origine, Nguyen. Daarna volgen de autochtone namen Janssens, Dubois en Peeters.

Autochtoon

De ranglijst voor het Vlaamse Gewest ziet er heel anders uit, met in top tien alleen maar autochtone namen als Peeters, Janssens of De Smet. Hetzelfde geldt voor Wallonië, waar klassieke namen als Dubois, Lambert en Martin de lijst aanvoeren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20