Meer details bekend over nieuwe iPhone 17 Slim

Er duiken steeds meer berichten op over de plannen van Apple rond de release van een iPhone 17 Slim. Het zou gaan om een opvallend dun model dat deel uitmaakt van de iPhone 17-reeks en een vervanger is van het nooit heel succesvolle Plus-model.

In het nieuws: De bekende Apple-expert Mark Gurman bevestigt in zijn nieuwsbrief van Bloomberg de komst van een iPhone 17 slim.

  • Gurman bevestigt daarmee eerdere geruchten rond een dunner iPhone-model. Berichten daarover doken een eerste keer op begin mei. Toen Apple kort daarna van de nieuwe iPad Pro zijn dunste toestel ooit maakte, werden die geruchten alleen maar sterker.
  • Aanvankelijk klonk het wel dat Apple eerst wou onderzoeken of het mogelijk was om zo’n nieuwe dunnere iPhone te maken. Nu lijkt die komst zo goed als zeker.

Designrevolutie

De details:

  • Qua schermformaat zou de iPhone 17 Slim identiek zijn aan de iPhone 16 Plus. Het Slim-model wordt ook een soort opvolger van het Plus-model, dat altijd het slechts verkopende toestel was bij Apple. De 17 Slim zou dus een display krijgen van 6,7 inch.
  • Hoe dat er allemaal precies moet uitzien, is nog niet geweten. Eerdere berichten spraken wel van een “designrevolutie”, waardoor we dus grote veranderingen mogen verwachten. Dat zal ook nodig zijn om alle hardware in een toestel te steken dat dunner is dan ooit.
  • De iPhone 17 Slim zal voorzien van zijn een nieuwe indrukwekkende 24 MP-selfiecamera. Daarnaast wordt het RAM-geheugen opgetrokken tot 8 GB. Dat was vroeger maar 6 GB. Bij de 17 Pro en Pro Max zou er zelfs sprake zijn van 12 GB RAM.
  • Qua prijs is er nog geen concreet nieuws, al wordt er gevreesd voor een zeer duur prijskaartje.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.