Meer dan 90 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen bij nieuwe hack

Kort na de Poly Network-hack, waarbij kortstondig meer dan 600 miljoen dollar aan cryptomunten werd buitgemaakt, is een ander digitaal valuta uitwisselingsplatform het doelwit geworden van hackers. Het Japanse Liquid Global zei op Twitter dat verschillende van zijn portemonnees waren gecompromitteerd nadat zijn platform was gehackt. Als gevolg daarvan zijn stortingen en opnames tot nader order opgeschort.

Op dit moment is het exacte totaalbedrag van de diefstal niet bekend, maar de voorraad wordt geschat op meer dan 94 miljoen dollar aan cryptomunten, volgens blockchain-analysebedrijf Elliptic. De helft van de gestolen tokens werd omgezet in Ethereum via gedecentraliseerde beurzen, aldus het analysebureau. “Hierdoor kan de hacker voorkomen dat deze activa worden bevroren – zoals mogelijk is met veel Ethereum-tokens”, legde Elliptic uit in een blogpost.

Het Japanse bedrijf zei dat het samenwerkte met andere platformen voor de uitwisseling van digitale valuta om te proberen de bewegingen van de gestolen activa te traceren en mogelijk de fondsen terug te krijgen.

Tot de situatie is opgehelderd, zei Liquid Global dat de activa van de “hot wallets” waren overgebracht naar “cold wallets”. De eerste zijn ontworpen om de gebruikers snel en gemakkelijk toegang te bieden tot hun activa. Deze wallets zijn gewoonlijk online te vinden en zijn daarom minder veilig dan cold wallets, die offline worden opgeslagen. Laatstgenoemde zijn wel minder gemakkelijk toegankelijk.

In de top 20 van crypto-platformen

Het Japanse bedrijf is aanwezig in meer dan honderd landen over de hele wereld en heeft naar eigen zeggen enkele miljoenen klanten. Het is in feite een van de 20 grootste crypto-beursplatformen in de wereld op het vlak van dagelijks transactievolume.

Terwijl de Poly Network-hack van begin augustus vrij goed afliep – de hacker(s) achter de diefstal gaven de ongeveer 600 miljoen dollar aan gestolen cryptomunten terug – is de kans klein dat deze nieuwe hack ook zo goed zal aflopen.

(lb/tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20