Mastercard: ‘4 op 10 gebruikt in 2022 cryptomunten’

Maar liefst 40 procent van de inkopers wereldwijd zullen volgend jaar cryptomunten gebruiken om betalingen uit te voeren. De Amerikaanse kredietreus Mastercard verwacht dit op basis van een bevraging bij 15.569 personen in 18 landen.

Kredietverstrekker Mastercard moet de groeiende populariteit van cryptomunten onder zijn gebruikers onderstrepen. In een studie die het Amerikaanse bedrijf voerde onder 15.569 gebruikers in 18 landen (buiten Europa) werd een explosie aan interesse in cryptomunten vastgesteld.

Maar liefst 40 procent van de ondervraagden zijn van plan om volgend jaar betalingen via crypto zoals bitcoin, Ethereum, Tether en Binance te gaan verrichten.

Deze resultaten vielen ons het meeste op:

  • De intentie om crypto te gaan gebruiken nam op elk continent toe. Dat betekent dat de groeiende belangstelling voor cryptomunten een universeel gegeven is.
  • Millennials (mensen die geboren zijn tussen 1980 en de vroege jaren 2000) in het Midden-Oosten en Afrika nemen wel het voortouw. Daar gaven zo’n 67 procent van de klanten aan dat ze cryptomunten zullen gebruiken voor transacties.
  • Globaal genomen zijn 77 procent van de millennials dan weer geïnteresseerd om meer te leren over de cryptomarkt.

Cryptokaart van Mastercard in de maak

Mastercard kondigde in februari aan dat ze het gebruik van bepaalde cryptomunten op zijn kredietplatform zal ondersteunen. Daarvoor ging de kredietreus een samenwerking aan met cryptoplatform Wirex en bitcoin-betalingsdienst Bitpay om een cryptokaart te lanceren.

Ook Visa, de grootste rivaal van Mastercard, kondigde in maart aan dat het bedrijf bitcoin zal toevoegen aan zijn portfolio van beschikbare munteenheden voor transacties. Visa werkt dan weer samen met online handelsplatform Crypto.com om bitcoin beschikbaar te maken.

Lees ook: 10 meest voorkomende beginnersfouten bij het traden van cryptomunten

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20